Dâmbovița: mai mulți turiști au cerut ajutorul jandarmilor montani

39

Crăciunul a debutat în Dâmbovița cu vreme periculoasă în zona montană. Jandarmii montani au fost chemați în mai multe cazuri prin intermediul Serviciului 112.

Astfel, un turist bucureștean în dificultate, care se afla în zona de munte împreună cu doi copii, a fost ajutat de jandarmii montani să își urnescă mașina din zăpadă și să poată continua deplasarea.

De asemenea, jandarmii montani de la Postul Zănoaga au intervenit pentru sprijinirea mai multor turiști aflați în dificultate pe DJ 714, în zonele Surle, Belvedere și Brândușa din Munții Bucegi. Șase adulți, care erau împreună cu trei minori, din județele Dâmbovița, Mehedinți și municipiul București au fost sprijiniți să deblocheze autovehiculele înzăpezite, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol.

De asemenea, în noaptea dintre prima și a doua zi de Crăciun, în urma unui apel prin 112, jandarmii montani de la Postul Zănoaga au intervenit pentru sprijinirea a doi tineri care au rămas înzăpeziți cu autoturismul în zona Belvedere din Bucegi. Mașina a fost deblocată din zăpadă, turiștii bucureșteni fiind în afara oricărui pericol. Intervenția s-a încheiat la ora 05.00.

Zona montană a județului s-a aflat sub cod galben de ninsori și viscol sâmbătă seara până duminică după amiaza.

Pe de altă parte, pe 26 decembrie, până la ora 17, este valabil un cod galben în zona de munte de peste cota 1800 m, semnalându-se vânt cu viteze ce vor atinge la rafală 90…115 km/h. Fenomene asociate: transport de zăpadă ce reduce vizibilitatea.