Dâmbovița, în sfârșit! Amenzi pentru starea necorespunzătoare a unor drumuri și a marcajelor rutiere

47

În data de 27 decembrie, polițiștii rutieri au desfășurat activități de verificare a modului în care este asigurată starea de viabilitate a drumurilor publice din județ și a celui în care sunt respectate prevederile legale pe linie de sistematizare rutieră.

În urma neregulilor din teren, polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale administratorului drumurilor naționale din județ pentru nerealizarea ori nemenținerea în stare corespunzătoare a marcajelor rutiere, deficiențele fiind descoperite pe drumul național 61 – Găești, pe drumul național 71 – Pucioasa și pe drumul național 71- Fieni.

O altă amendă a fost aplicată administratorului drumurilor județene ca urmare a neasigurării viabilității părții carosabile, respectiv a drumului județean 701 – podul ce traversează râul Argeș.

O sancțiune contravențională a fost aplicată și unității administrativ-teritoriale pentru nesemnalizarea corespunzătoare a trecerii la nivel cu calea ferată pe drumul județean 701 – Titu.

Două societăți comerciale care executau lucrări în zona drumului public, nesemnalizate conform standardelor în vigoare, au fost sancționate contravențional.

Valoarea tuturor amenzilor se ridică la 21.315 lei.

Amintim că, la jumătatea lunii decembrie, în urma unor verificări efectuate pe strada Petru Cercel din Târgoviște, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au constatat că în carosabil s-au format gropi care afectează siguranța participanților la trafic, executantul lucrărilor fiind sancționat cu o amendă în valoare de 29.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.