Târgoviște: Pas important în proiectul de 20 milioane euro privind transportul public ecologic

92

Pe finalul anului 2018, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, mai vine cu o veste bună. A mai fost făcut un pas înainte către viitorul transportului public din localitate, transport ce va fi schimbat radical.

”Primăria Târgoviște a depus în vederea finanțării din fonduri europene, prin încărcare în MySMIS, cele 2 proiecte care vor schimba din temelii transportul public din orașul nostru. Cu o valoare cumulată de peste 127.000.000 lei, investițiile presupun cumpărarea a 40 de autobuze hibrid, construirea unui depou, construirea a trei staţii de capăt, amenajarea a 28 de staţii îmbarcare-debarcare călători”, a declarat edilul.

Tot în cadrul proiectului vor fi reabilitate Bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol I, străzile Lt. Stancu Ion și Gării. De asemenea, pasajul peste calea ferată de la Pavcom, pe DN 72, va fi și el reabilitat.

”Toate stațiile și mijloacele de transport vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe baza de panouri în tehnologie LED, va fi implementat în plus și un sistem de management flota, cu aplicații multiple. Cele 3 stații de capăt de traseu vor fi prevăzute cu sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul, sistem de ticketing, cel puțin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi și persoane cu dizabilități. În afara confortului deosebit pe care noul sistem de transport public local îl va oferi târgoviștenilor, costurile de operare vor scădea la o treime din cele actuale, iar emisiile de dioxid de carbon vor fi drastic reduse”, anunța edilul în vara anului 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.