Târgoviște: Primarul va propune majorarea cu 500% a impozitului pentru 20 de imobile. Vezi de ce

202

Primăria Târgoviște a finalizat cea de-a doua etapă de identificare a clădirilor și terenurilor aflate în stare avansată de degradare, insalubre sau abandonate.

”Astfel, și în acest an, voi propune Consiliului Local majorarea cu 500% a impozitului pentru încă aproximativ 20 de imobile aflate în stare de degradare și care reprezintă un pericol pentru cetățeni sau sunt adevărate focare de infecție”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Toți proprietarii acestor clădiri au primit în prealabil somații, dar degeaba, nu au luat încă măsurile necesare de reabilitare.

Vă reamintim că prima etapă de identificare a ”ruinelor” a avut loc anul trecut, în ianuarie, iar la acel moment, printre clădirile al căror impozit a ”explodat”, s-au numărat: clădirea fostului restaurant Brotăcei, fostul sediu al IPJ, clădirea deținută de Compania Națională Poșta Română pe strada Gării, terenul aferent fostei Case Dâmbovițene, dar și alte imobile aflate în stare de degradare și care reprezintă un pericol pentru cetățeni sau sunt adevărate focare de infecție.

Prin această măsură radical, conducerea municipiului intenționează să-I forțeze pe proprietari să repare aceste clădiri, unele dintre ele monumente istorice, ținute în această stare deja de zeci de ani.