Vești foarte bune de la primarul Târgoviștei: când încep lucrările la mall și când începe activitatea la Arctic Ulmi

1893

Vești extraordinar de bune pentru târgovișteni! După mulți ani în care municipiul intrase într-un con de umbra față de importantele orașe din zonă (Ploiești, Pitești), orașul are șanse mari de redresare, pe care actuala administrație, condusă de primarul Cristian Stan, nu are de gând să le risipească.

Daniel Cristian Stan – primarul Târgoviștei

Potrivit primarului, 2019 și 2020 vor fi anii în care Târgoviștea va cunoaște o dezvoltare absolut deosebită.

Pentru că sunt proiecte care generează foarte multe locuri de muncă și vor revigora economia orașului imediat ce vor fi realizate, ne oprim astăzi asupra mall-ului ce va fi construit în cadrul uriașului proiect de la Gara Târgoviște Sud, dar și asupra celei mai mari fabrici de electrocasnice care va începe producția în curând în vecinătatea Târgoviștei, la Ulmi.

Primarul Cristian Stan a declarat: ”Eu cred că în aproximativ 30 de zile vor începe lucrările la mall, la noul complex comercial din Târgoviște, un complex comercial de invidiat, și cred că va fi un punct important de interes nu numai pentru târgovișteni, dar și pentru dâmbovițeni”.

Amintim că în data de 18 decembrie 2018, Primăria Târgoviște a eliberat autorizația de construcție aferentă mall-ului. Acesta se va întinde pe o suprafață de peste 7 hectare. Sunt avute în vedere spații pentru hypermarket, restaurante, comerț, cinema, zona de recreere, de practicare a sportului, locuri de joacă pentru copii și va îngloba 80 de magazine.

În ceea ce privește fabrica Arctic de la Ulmi, edilul Cristian Stan ne-a declarat: ”Voi saluta și eu ca primar al Târgoviștei faptul că în luna martie cel mai mare producător de electrocasnice din Europa va începe activitatea. În martie va începe activitatea, probabil în aprilie va fi prima producție a electorcasnicelor de aici, de lângă Târgoviște. Cred că este un lucru foarte important, pentru că, după ani și ani în care pe piața forței de muncă am avut o scădere a ofertei locurilor de muncă, iată că acum avem o revigorare. Acest lucru nu poate decât să mă bucure, în primul rând pentru faptul că, iată, comunitatea locală are posibilitatea să se dezvolte nu numai din punct de vedere administrativ, ci și economic”.

Mai trebuie menționat că, în jurul marii fabrici de la Ulmi se dezvoltă o industrie importantă – producătorii de subansamble, de componente etc – toți aceștia creând în zonă cel puțin o mie de locuri de muncă. La aceastea, se pot adăuga și locurile de muncă ce vor fi create la mall, în jur de 600-700.

”Încet, încet, Târgoviștea va ieși din acest con de umbră în care intrase în raport cu celelalte orașe importante de pe lângă noi, care luaseră un avans la un moment dat”, a mai declarat primarul Târgoviștei.