Dâmbovița: Parcul auto, ”motorul” Serviciului de Ambulanță, îmbunătățit și înnoit după mai mulți ani

220

Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița a depășit cu bine anul 2018 în care s-a confruntat cu mici probleme legate de parcul auto.

Mihai Gheorghe, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Dâmbovița, a declarat că, odată cu noile autosanitare primite de la Ministerul Sănătății și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pe finalul anului trecut, acum situația parcului auto nu mai trebuie să ridice probleme, cel puțin nu în perioada imediat următoare, știut fiind că aceste mașini efectuează zeci de mii de kilometri și se uzează destul de repede.

Mihai Gheorghe, directorul Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița

”Am primit 8 ambulanțe tip B, 7 dintre ele 4×2 și una 4×4, în luna decembrie anul trecut. Ele au fost distribuite astfel: la stația centrală 6 autosanitare, 2 în teritoriu – la substația Răcari și substația Găești, pentru că s-a ținut cont de vechimea mașinilor existente în aceste substații, dar chiar și de calitatea personalului care a lucrat pe ele. În prezent, am putea să spunem că aceste mașini primite au fost ca o gură de oxigen, nu ar trebui să mai fie sincope în desfășurarea activității din punctul de vedere al mașinilor”, a precizat directorul SAJ Dâmbovița, Mihai Gheorghe.

Dincolo de aceste binevenite autosanitare, nici conducerea SAJ nu a stat cu mâinile în sân, ci a reușit să obțină un buget mai mare pentru bunuri și servicii. Acesta a crescut de la 2950 mii lei la 3929 mii, ceea ce a permis efectuarea reparațiilor necesare, astfel parcul auto existent fiind mult îmbunătățit.

Odată cu aceste măsuri benefice pentru parcul de autosanitare, 5 mașini – de care acum SAJ se poate dispensa – vor ajunge cu titlu gratuit la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște.

Parcul auto reprezintă ”motorul” Serviciului de Ambulanță, în condițiile în care se răspunde la zeci de mii de solicitări în decursul unui an. De exemplu, în 2018, echipajele SAJ au fost solicitate și au intervenit la 65.525 cazuri.