13 județe cu avarii la distribuția de energie, printre care și Dâmbovița. Mobilizare a ministerelor pentru înlăturarea efectelor vremii nefavorabile

46

Condiții meteo deosebit de dificile în mai multe zone din țară! Ministerul Afacerilor Interne informează, printr-un comunicat transmis duminică dimineaţă, că la ora 7,00 erau nealimentate cu energie electrică 123 localităţi din 13 judeţe, fiind afectaţi 78.480 consumatori finali.

Pentru remedierea avariilor se acţionează în teren cu 134 echipe ale distribuitorilor de energie. Cele 13 judeţe afectate sunt: Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Gorj, Prahova şi Vâlcea, precizează sursa citată.

MAI monitorizează în continuare situaţia din teren prin Centrul Naţional de Conducere Integrată, care cooperează permanent cu celelalte instituţii reprezentate în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, până la revenirea la normal a vieţii comunităţilor afectate de vremea nefavorabilă.

Se menţin în stare de operativitate toate categoriile de mijloace şi echipamente pentru asigurarea acţiunilor de răspuns, astfel încât, manevra de forţe şi mijloace să se realizeze în cel mai scurt timp.

În contextul fenomenelor hidrometeorologice, în ultimele 24 de ore, s-au semnalat efecte la nivelul a 18 judeţe, printre care și Dâmbovița, dar și al municipiului Bucureşti.

În judeţul Ialomiţa rămân la dispoziţia comunităţilor afectate de lipsa curentului electric, până la remedierea defecţiunilor, cele 16 generatoare electrice de mare capacitate puse la dispoziţie de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, la această acțiune participând și județul Dâmbovița. MAI.

Sâmbătă, Ministerul Transporturilor a trimis două utilaje de mare capacitate să ajute la deszăpezirea zonei montante din Dâmbovița.

Conducerea MAI a solicitat prefecţilor să se asigure că există permanenţă la sediile primăriilor în zonele afectate de ninsori, polei şi ploi sau cu risc de inundaţii, până la normalizarea situaţiei.

Potrivit informării MAI, în prezent nu mai sunt drumuri naţionale sau autostrăzi cu traficul blocat ca urmare a evenimentelor rutiere sau ca efect al manifestărilor meteorologice din ultima perioadă.

(foto: obiectivnet)