”Destin”, piesa formației Trooper din Târgoviște, trimisă de juriu în finala Eurovision România

139

Trupa târgovișteană Trooper are șanse să reprezinte România la concursul Eurovision de anul acesta, ce va avea loc în Israel.

Piesa ”Destin”, a formației Trooper, interpretată alături de tenorul Alin Stoica, a fost una dintre cele cinci alese de juriul primei semifinale, ce a avut loc la Iași (alături de Army Of Love – Bella Santiago, Skyscraper – Teodora Dinu, We Are The Ones – Claudiu Mirea și Without You (Sin Ti) – Dya & Lucian Colareza. Alături de acestea, publicul a trimis în finală și piesa Underground, interpretată de Mirela Vaida).

Adi Cristescu, Mihai Georgescu (Miță), Crina Mardare, Andy Platon și Mugurel Vrabete jurizează semifinalele Selecției Naționale 2019. ”Cu o bogată experiență în industria muzicală, jurații aleg cel mult zece câștigători în semifinalele de la Arad și Iași. Lista finaliștilor este completată de telespectatori, care califică o piesă din fiecare semifinală, prin televot”, scrie tvr.ro.

Juriul care a apreciat piesa formației târgoviștene Trooper

A doua semifinală Eurovision România va avea loc pe 10 februarie, la Arad. Finala naţională va avea loc pe 17 februarie, la Bucureşti.

România va concura în a doua semifinală Eurovision, la Tel Aviv, pe 16 mai.

În cei peste 20 de ani de activitate, Trooper a lansat nouă albume de studio, a cântat pentru mai mult de 600.000 de spectatori în peste 600 de concerte, a colaborat cu Blaze Bayley (ex Iron Maiden) şi a urcat pe scenă alături de trupe de renume ale genului muzical precum: Iron Maiden, Scorpions, Deep Purple, Judas Priest, Whitesnake, Europe, Manowar, Nazareth, WASP, Prodigy, The Cult, Rasmus, Malmsteen şi mulţi alţii.

Trooper a lansat și două opere rock – „Vlad Țepeș – Poemele Valahiei” și „Ștefan cel Mare – Poemele Moldovei”. A organizat o serie de evenimente sub titlul „Stelele Rock-ului Românesc”. Mai multe piese au intrat in topurile naționale de profil, unele rămânînd adevărate imnuri rock – Tari ca Munții, Strigăt, Amintiri, Trec Anii, Maturizare etc. – scrie tvr.ro.

(sursa și foto: tvr.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.