Târgoviște: Iluminatul public, schimbat radical într-un an

55

Un nou proiect important pentru municipiul Târgoviște a ajuns în faza semnării contractului de finanțare.

Astfel, în ultimele două zile, a precizat primarul Daniel Cristian Stan, investiția cu titlul „EFICIENTIZAREA ENERGETICĂ A SISTEMULUI DE ILUMINAT PUBLIC DIN MUNICIPIUL TÂRGOVIȘTE” a făcut obiectul vizitei în teren, ultima procedură înainte de semnarea contractului de finanțare.

Concluziile evaluatorilor și ale experților Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia au fost clare: aspectele din teren corespund cu documentele aferente cererii de finanțare.

”Prin acest proiect, se dorește reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat public stradal prin: schimbarea aparatelor de iluminat existente cu cele bazate pe tehnologia LED; modernizarea sistemului de iluminat public stradal, respectiv implementarea unor sisteme de alimentare cu panouri fotovoltaice pentru 77 de treceri de pietoni; dezvoltarea unui sistem de management prin telegestiune, care va asigura urmărirea de la distanță a iluminatului (prin dispecerat) și va permite controlul unitar al sistemului de iluminat, precum și controlul individual sau în grup al punctelor luminoase”, a declarat primarul Cristian Stan.

Valoarea totală a proiectului este de 21.995.326,32 lei (inclusiv TVA), iar durata execuție este de cel mult 12 luni. În urma implementării acestei investiții, valoarea facturii pentru iluminatul public se va diminua cu aproximativ 60%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.