Dâmbovița: Noi avalanșe în Bucegi, jandarmii montani au ajutat drumarii

29

Noi avalanșe în Bucegii Dâmbovițeni! Jandarmeria Dâmbovița a anunțat că, pe Platoul Montan Bucegi, pe DJ 714 Moroeni-Peștera, în ultima zi a lunii ianuarie 2019, în jurul orei 15:15, s-au produs două avalanșe de mici dimensiuni care au surprins două utilaje ce acționau pentru deszăpezirea drumului.

Jandarmii montani de la Postul Peștera au acționat în sprijinul drumarilor, pentru a scoate unul dintre utilaje de sub zăpadă.

Din fericire, nu au fost prinse persoane sub stratul de zăpadă și nimeni nu a fost rănit. În prezent, au fost reluate lucrările de deszăpezire a căii de comunicație.

De la începutul anului, în contextul unor zile și nopți cu vreme foarte severă și coduri meteo de viscol și ninsori, mai multe avalanșe au făcut impracticabile, în perioade diferite, cele două trasee (DJ 714 și DJ 713) spre zona montană dâmbovițeană. SC Lucrări Drumuri și Poduri SA, societatea care se ocupă de deszăpezire în perimetrul montan, a făcut și face eforturi deosebite pentru a menține în stare de folosință cele două artere.