Târgoviște: Milioane de euro, fonduri nerambursabile, în infrastructura educațională. Modernizări fără precedent

152

Anul 2019 va fi un an al construcțiilor la Târgoviște – spune primarul municipiului, Cristian Stan. Zeci de proiecte, ce vor schimba orașul după zeci de ani, sunt în momentul de față în diferite stadii ale etapelor de realizare.

Infrastructura educațională va cunoaște, începând din acest an, o schimbare deosebită, fără precedent. Potrivit primarului Târgoviștei, sunt 15 investiții în grădinițe, școli și creșe. Finanțările provin din fonduri nerambursabile: europene, Programul de dezvoltare locală, dar și din fonduri proprii, de la bugetul local.

”Vom pune în practică cel mai important program de modernizare a infrastructurii educaționale din istoria acestui oraș. Avem peste 15 investiții în creșe, grădinițe și școli.

Acestea au debutat, o parte sunt pe cale să debuteze, cu privire la altele suntem pe cale să semnăm contractele de finanțare.

Au început lucrările la Grădinița nr. 15, vor începe la Grădinița nr. 13, se lucrează la Creșa nr. 8, vor începe la Creșa nr. 2, la Creșa nr. 14 și la Creșa nr. 16”, a precizat edilul.

Cele mai mari proiecte pe infrastructura educațională sunt în momentul de față la Ministerul Dezvoltării, pe fonduri europene: reabilitare, modernizare, extindere la Școala nr. 13 Matei Basarab și la Școala nr. 8 Mihai Viteazul, proiecte de aproximativ 10 milioane de euro.

”Se mai construiește o grădiniță în cartierul Sagricom, se va construi o grădiniță pe strada I.E. Florescu, se va reabilita și Creșa nr. 15. Se lucrează la noua bază sportivă de la Carabella, va fi construită una similară la Liceul I.H. Rădulescu.  Aș mai menționa și Grădinișa nr. 8 Rază de soare, cea mai mare din județ și una dintre cele mai mari din România, aici este vorba despre un proiect cu finanțare europeană”.

În ședința de Consiliu Local din 31 ianuarie, au fost aprobate încă două investiții importante. Potrivit primarului Cristian Stan, este vorba despre creșa de pe strada General I.E. Florescu, valoarea totală a investiției fiind de 3.903.030,01 lei, inclusiv TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene și, în aceeași zonă, construcția unei grădinițe, valoarea investiției fiind de 4.638.989,79 lei, inclusiv TVA, finanțarea provenind tot din fonduri europene nerambursabile.