”Ajungem MARI”: se caută voluntari și în Dâmbovița pentru copiii din centrele de plasament

196

Program educaţional dedicat copiilor din centrele de plasament! Denumit ”Ajungem MARI”, programul dă startul înscrierilor într-un nou modul de voluntariat în centrele de plasament din Bucureşti şi 24 de judeţe, printre care și Dâmbovița.

1000 de voluntari noi sunt aşteptaţi să se implice dăruind 3 ore/ săptămână unor copii şi adolescenţi care au mare nevoie de mentori dornici să-i ajute la teme şi să împartă cu ei din cunoştinţele lor.

„Separaţi de familiile lor, aceşti copii minunaţi sunt foarte vulnerabili şi au mare nevoie de prieteni şi mentori care să le ofere atenţie, curaj şi un model pentru o viaţă mai bună. Fiecare dintre noi poate ajuta un copil să meargă mai departe şi să devină un adult fericit, responsabil şi sănătos. Copiii au un potenţial fantastic, dar e nevoie de implicare din partea noastră, a tuturor, ca ei să îşi descopere drumul” – spune  Iarina Taban, director executiv şi fondator ”Ajungem MARI”.

Astfel, până pe 28 februarie ”Ajungem MARI” caută voluntari care să meargă săptămânal, pentru o perioadă de cel puţin 6 luni, în centrele de plasament, pentru a susţine şedinţe interactive de pregătire şcolară, ateliere creative sau de cultură generală, punând accent pe încurajarea copiilor.

Fiecare voluntar transmite copiilor cunoştinţele lui, în funcţie de pasiuni şi abilităţi, de la română, matematică şi engleză, până la informatică, muzică, teatru, arte plastice, educaţie pentru sănătate sau financiară.

Nu este nevoie de experienţă în lucrul cu copiii – voluntarii participă la un training iniţial şi sunt consiliaţi pe parcurs. Sunt căutaţi voluntari adulţi, dar şi tineri peste 16 ani, din orice domeniu, care să creadă în potenţialul copiilor, să îi înţeleagă şi să îi asculte.

Programul se derulează de aproape 5 ani, iar până acum s-au implicat peste 6.000 de persoane. Voluntarii spun că învaţă, şi ei, de la copii şi primesc mai mult decât oferă:

Acest modul de voluntariat începe în mai 2019 şi durează 6 luni. Între timp au loc înscrierile, perioada de training şi repartizarea voluntarilor la centre în funcţie de zonă, program şi disponibilitate.

Voluntarii merg în echipe de câte 2 la aceeaşi grupă de copii pentru o şedinţă de 2 ore stabilită de comun acord, în timpul săptămânii sau în weekend.

Înscrierea se face prin intermediul unui formular online până pe 28 februarie. Detalii despre program şi înscrieri sunt disponibile pe site-ul www.ajungemmari.ro, în secţiunea Devino voluntar http://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/

Programul educaţional al Asociaţiei Lindenfeld se desfăşoară în Bucureşti şi 24 de judeţe: Arad, Argeş, Bacău, Brăila, Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanţa, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Gorj, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiş, Vrancea.

***

Asociaţia Lindenfeld este o organizaţie non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societăţii.

”Ajungem MARI” este principalul program al Asociaţiei Lindenfeld şi susţine educaţia a peste 2000 de copii din centre de plasament şi medii defavorizate din Bucureşti şi 24 de judeţe prin mai multe proiecte, cel mai important fiind cel de pregătire şcolară într-un mod interactiv alături de peste 1300 de voluntari.

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.