Românii de pretutindeni, punte de inimi cu românii de acasă în Proiectul umanitar ”Casă pentru șase surioare” din Dâmbovița

293

Credeți că există ceva mai minunat pe lume decât să-i iubești pe oameni și să faci pentru ei ceea ce ai dori să se facă pentru tine?

La o lună de la demararea proiectului de suflet ”Prima casă construită de Românii de pretutindeni pentru o mămică și cele șase fetițe ale sale”, veștile sunt extraordinare: din suma estimată ca necesară, de 27.500 lire, s-au strâns 20.733 lire.

Suma s-a strâns de la sute de români de pretutindeni, la inițiativa lui Marius Simionică, românul plecat la Londra, dar cu sufletul și inima rămase alături de toți românii de acasă. Fără să rămână indiferent și, la rândul lor, nici cei strânși în jurul lui, la drama familiei din Vlădeni, în care mămica se chinuie să crească șase îngerași, Marius a sărit imediat în ajutorul lor. Alături de ”Românii de pretutindeni” demonstrează că, dacă vrei, poți muta munții și poți face în câteva luni mult mai mult decât a făcut vreodată statul român pentru această familie…

Pe 31 ianuarie 2019, s-a împlinit o lună de la demararea proiectului, timp în care mămica și fetițele – bolnave la un moment dat – au părăsit magazia din comuna Vlădeni, Dâmbovița, în care locuiau din milă, și, tot cu implicarea lui Marius și a directorului firmei DINI LAND din Târgoviște, locuiesc într-un centru social, până când căsuța lor va fi gata.

Marius este, de câteva zile, în România, pentru a demara procedurile. A fost achiziționat terenul pe care va fi construită căsuța, Marius a mers și la Notariat pentru actele necesare și, în curând, se va trece la treabă!

”Mulțumesc din suflet TUTUROR celor care v-ați implicat atât material, cât și sufletește în aceasta acțiune a Românilor de Pretutindeni. Cu ajutorul fiecaruia dintre voi și al Lui Dumnezeu, VOM REUȘI! Deși ne despart mii de kilometri, ne unește același țel, cel de a ajuta. Pentru a duce acest proiect la final, este nevoie de implicarea fiecăruia dintre voi. De aproape 2 ani suntem o echipă și doar uniți vom reuși să trecem peste orice problemă și să ajungem de fiecare dată acolo unde ne-am propus. Haideți să ducem acest proiect la final… ÎMPREUNĂ, PUȚIN CÂTE PUȚIN”, este mesajul transmis de Marius.

Acesta nu este singurul proiect inițiat de Marius și în care atrage, ca un magnet al bunătății, sute și mii de români de pretutindeni, oameni care, donând mai mult sau mai puțin, ajută la schimbarea în bine a vieții unor oameni cărora destinul, viața sau oricum vreți să îi ziceți nu le-a surâs deloc până acum, ba dimpotrivă sunt neputincioși și abandonați în disperare.

”ÎMPREUNĂ PUTEM FACE CEVA MINUNAT… SĂ REDĂM ZÂMBETUL PE BUZE UNEI FAMILII! RENUNȚAȚI PENTRU O ZI LA ‘PUȚIN’, ORICE MICĂ SUMĂ E UN MIC PAS ÎNAINTE ȘI NE APROPIE DE FINALUL ACESTEI ACȚIUNI. Vă mulțumesc și mulțumesc tuturor!” – mai spune Marius, animat de dorința să i se alăture și să se implice cât mai mulți români.

”Pe terenul achiziționat sunt două căsuțe bătrânești, deși va fi muuultă muncă, suntem aproape de un vis. Terenul este unul destul de măricel, dar ne dă ceva posibilități pe viitor… Socotelile mele inițiale nu prea s-au potrivit, însă acest proiect va fi finalizat exact cum l-am prezentat”, a mai spus Marius.

Felicitări Marius, felicitări tuturor celor care nu rămân indiferenți la dramele unor semeni!

În continuare, cei care doresc, pot și vor să se implice, cu orice sumă, o pot face accesând următorul link:

https://www.facebook.com/donate/273936663270137/2037518559661693/