Dâmbovița: Președinta Casei de Asigurări de Sănătate, revocată în urma unui control inopinat. Motivele care au dus la decizia radicală

581

Mandatul Preşedintelui – Director General al Casei de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa a fost revocat prin Ordin al Preşedintelui CNAS, Adriana Cotel. De asemenea, alături de directorul general al CAS Dâmbovița, a fost revocat și directorul CAS Constanța.

Potrivit unui comunicat de presă al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, în data de 5 februarie 2019, Preşedintele CNAS, însoţit de Corpul de Control al instituţiei şi de Directorul de Resurse Umane, a efectuat o verificare inopinată la sediul CAS Dâmboviţa, în urma căreia a dispus revocarea din funcţia exercitată cu delegaţie a Niculinei Sandu.

Niculina Sandu (sursa foto: ziarelive)

În cursul verificării s-a constatat că solicitanţii nu aveau acces în sediul CAS Dâmboviţa la orele 15.30, deşi toate casele judeţene au obligaţia, conform HG nr. 1723/2004, ca programul de lucru cu publicul să fie zilnic între orele 8.30 – 16.30, iar o zi pe săptămână între orele 8.30 – 18.30.

Totodată, analiza modului de îndeplinire a obligaţiilor asumate prin contractul de management a dus la constatarea mai multor nereguli grave în activitatea de contractare şi decontare a serviciilor medicale, eficienţa scăzută a acţiunilor structurii de control din cadrul CAS, precum şi alte deficienţe care afectează persoanele asigurate.

Pentru realizarea unui management eficace şi de calitate la nivel local, numirea temporară a unei persoane care să exercite cu delegare funcţia de Președinte – Director General va fi decisă pe baza planurilor de management ce vor fi depuse la Preşedintele CNAS de angajaţii CAS Dâmboviţa care optează în acest sens şi îndeplinesc condiţiile legale de numire.

„Pentru CNAS respectul faţă de asigurat şi accesul asiguratului la tratamente sunt priorităţi. Îmi doresc să nu existe persoane asigurate care să fie private, sub o formă sau alta, de servicii medicale de calitate” – a declarat Preşedintele CNAS, Adriana Cotel, potrivit comunicatului de presă.

Adriana Cotel este preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) din 26 ianuarie 2019.

(foto: ziarelive, mditv)