Dâmbovița: Asociația Give & Help și Nicoleta Ioniță au pornit de la nimic, iar azi fac sute de copii fericiți

410

O dâmbovițeancă, originară din Adânca, face – de peste 4 ani, sute de copii fericiți. Și în drumul pornit de această femeie cu suflet de aur a găsit și găsește oameni de bine care, însuflețiți de bunătatea și empatia ei, i se alătură pentru a aduce zâmbete pe chipurile a zeci de copii dâmbovițeni. Și pentru a-i face să meargă pe mai departe la școală, să nu abandoneze cursurile din cauza greutăților prin care trec familiile lor.

Este vorba despre doamna Nicoleta Ioniță, a cărei poveste de viață nu a fost atât de roz cum s-ar crede. Ba dimpotrivă, alături de familie a simțit pe propria piele ce înseamnă lipsurile, lupta cu nevoile de zi cu zi și cu viața care nu i-a surâs mereu.

Nicoleta Ioniță, înger pazitor pentru sute de copii

În urmă cu câțiva ani, Nicoleta locuia cu soțul și băiatul în cartierul Romlux din Târgoviște, iar fiul său, deși olimpic la trei materii, avea ca masă de studiu… podeaua. La acel moment, această poveste a apărut într-o emisiune televizată și, odată cu ea, a sensibilizat și un cetățean elvețian, care a devenit sprijinul și ajutorul de nădejde al familiei Ioniță.

De aici a pornit totul. Nicoleta, ajutată la rândul său, nu mai poate sta nepăsătoare la durerile și suferințele semenilor și, în măsura în care poate, iar dacă nu poate, se zbate, ajută oameni aflați în nevoi.

Pentru asta a și înființat o organizație nonguvernamentală – Asociația Give & Help, pe care o coordonează și prin intermediul căreia oferă ajutorul, poate nesperat, pentru cât mai mulți oameni.  

”Scopul nostru principal îl reprezintă copiii, îmbunătățirea condițiilor lor de trai și susținerea la școală. Din anul 2015 și până azi, am ajutat sute de copii, am dăruit sute de ghiozdane, treninguri și pantofi sport. Am renovat patru camere pentru patru familii, am construit două căsuțe și o avem în plan pe a treia”, ne-a declarat Nicoleta, dâmbovițeanca pentru care nu există ”nu pot”.

În momentul de față, prin Asociația Give & Help, începând din luna septembrie, de la debutul anului școlar, 50 de copilași din Dâmbovița, 25 din comuna Gura Ocniței (comuna natală a Nicoletei) și 25 din comuna Răzvad, sunt susținuți să aibă în ghiozdan sau să primească la școală pachețelul zilnic.

De altfel, pentru acest an școlar, 50 de copii din satele comunei Gura Ocniței au primit în dar ghiozdane echipate complet, în localitate Nicoleta găsind încă un ”înger păzitor” pentru copiii fără posibilități: preotul Alin Pleșa, ”un om dedicat comunității, un om implicat în problemele semenilor și disponibil oricând la ajutor”, ne spune Nicoleta.

Aflând că există copii cărora li se face rău de foame la ore, Nicoleta a găsit imediat această soluție a pachețelului zilnic.

”Nu știam cum și de unde să încep, dar nici nu puteam sta nepăsătoare. Ideea cu sandvișurile împărțite în pauză a venit de la omul care mi-a fost alături încă de la început, doamna Antoanela Moraru, soția administratorului Agro-Est Muntenia, societate care ne-a fost alături an de an, acțiune de acțiune, și cu care am legat o prietenie virtuală. La sfârșitul lunii noiembrie 2018, după 3 ani de colaborare, am reușit să ne și cunoaștem”, ne mai dezvăluie Nicoleta Ioniță.

Dacă doriți să sprijiniți acțiunile Asociației Give & Help și să participați cu orice sumă la pachețelul zilnic al unor copii cărora părinții sau bunicii nu-și permit să le pună un sandviș și un desert în ghiozdănel, o puteți face la următorul link:

https://www.facebook.com/donate/396224401124593/2280747922214601/

Indiferent cât de greu este drumul, Nicoleta și prietenii ei, alături de Asociația Give & Help – așa cum spune însăși denumirea Asociației – va dărui și va ajuta pe mai departe copii și nu numai.

Felicitări Nicoleta, ”sufletul” acestor acțiuni! Felicitări celor care se implică alături de tine în aceste acțiuni umanitare și readuc speranța în zeci și zeci de case și suflete!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.