Dâmbovița: Al doilea deces cauzat de gripă. La cât a ajuns numărul deceselor în țară

144

Încă un deces cauzat de gripă în Dâmbovița! Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, decesul cu numărul 96 în țară a survenit la un bătrân din Dâmbovița, în vârstă de 83 de ani, confirmat cu virus gripal tip AH3, având condiții medicale preexistente și antecedente vaccinale necunoscute.

În țară, numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 99 (pe 10 februarie), potrivit datelor CNSCBT.

Primul deces cauzat de gripă în Dâmbovița s-a înregistrat pe 25 ianuarie, la o femeie de 33 de ani pentru care se confirmase  prezenţa virusului gripal.

Potrivit datelor Institutului Național de Sănătate Publică, la 11 zile de la declararea epidemiei de gripă, numărul cazurilor de îmbolnăviri nu este în scădere. În săptămâna ce tocmai s-a încheiat, la nivel național, s-au înregistrat peste 3.000 de cazuri de gripă confirmate şi peste 145.000 de cazuri de viroze respiratorii.

Epidemia de gripă a fost declarată oficial de Ministerul Sănătății pe 30 ianuarie.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a reamintit vineri că au fost achiziţionate încă 30.000 de doze de vaccin antigripal pentru persoanele aflate în grupele de risc, iar populația încă se mai poate vaccina.

Potrivit specialiștilor, și în luna februarie, gripa va fi activă.

(sursa foto: Antena 3)