Târgoviște: Din nou despre proiectul șoselei de centură

230

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a reluat recent subiectul proiectului șoselei de centură, în contextul în care acesta a devenit ”un laitmotiv la conferințele de presă” ale opoziției.

Edilul a reamintit ”drumul sinuos” și plin de probleme prin care a trecut acest proiect, ”moștenit” de actuala administrație care a încercat, mai bine de trei ani, să găsească soluții pentru a fi realizată, toate încercările fiind sortite eșecului. Au fost patru licitații și patru contracte de execuție semnate până acum, dar niciunul dintre constructori nu a avut capacitatea să meargă mai departe.

”Fonduri europene pe centură se mai puteau lua până la 31 decembrie 2015. După această dată nu a mai existat nicio posibilitate legală să se acceseze fonduri europene pentru centură pentru că atunci s-a încheiat programul operațional regional anterior. Dacă vă închipuiți că în 6-7 luni puteai să faci și licitația și să termini și centura… acest lucru era imposibil. Am preluat atribuțiile de primar în februarie, am dat drumul la licitație, am semnat contractul de execuție de lucrări, chestiunile legate de proiect reprezintă un subiect separat. Dar chiar în anul 2015 nu se putea realiza lucrarea în câteva luni de vară”, a subliniat primarul Cristian Stan.

În momentul de față, s-a încercat obținerea de fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale, de unde se așteaptă încheierea evaluării la constestația depusă de administrația locală: ”Există această cale pe care încercăm să o urmăm. M-am dus în plenul Consiliului Județean Dâmbovița să conving consilierii județeni liberali să voteze un  proiect important pentru toată comunitatea, nu pentru administrație, nu pentru altcineva. (…) Căutăm în continuare soluții pentru finanțarea proiectului privind centura, dacă nu se vor accesa fonduri europene”, a mai precizat primarul municipiului Târgoviște, cu mențiunea că, indiferent de soluția finanțării, proiectul șoselei de centură va fi realizat.

Viceprimarul Cătălin Rădulescu, primarul Cristian Stan și viceprimarul Monica Ilie

”Am menținut nivelul de îndatorare al municipiului la un 8% din 30 prevăzut de lege. Spațiu pentru credite există și o să propun colegilor mei de la PNL în Consiliul local accesarea unui credit pentru a duce mai departe investițiile, pentru a continua dezvoltarea municipiului, în contextul în care avem unul dintre cele mai mici plafoane de îndatorare din țară” – a mai spus Cristian Stan.

De altfel, într-un recent interviu acordat Dambovița RealityNews, edilul de la Târgoviște a fost categoric: ”Lucrările vor continua, indiferent dacă vom obține sau nu finanțare de la Ministerul Dezvoltării Regionale”.

Amintim că administrația locală dorește o nouă abordare a proiectului, lucrarea fiind uriașă ar urma să fie împărțită pe loturi, cu constructori diferiți. De asemenea, amintim că, până acum, în cadrul acestui proiect ”chinuit”, s-au realizat totuși reabilitarea podului de la Valea Voievozilor și asfaltarea la două două straturi a Bulevardelor Eroilor și Petru Cercel.