Dâmbovița: Cod galben de vreme rea, ploi și ninsori

135

După câteva zile cu temperaturi neobișnuit de calde pentru această perioadă, urmează ca vremea să revină la anotimpul curent.

Meteorologii au emis două avertizări cod galben.

Una este valabilă în zona montană, inclusiv Bucegii Dâmbovițeni, unde din 11 februarie, ora 22, până pe 13 februarie, ora 02, vor fi ninsori importante cantitativ, se va depune strat consistent de zăpadă și va fi viscol. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.

Pe de altă parte, cealaltă atenționare meteo cod galben este valabilă pentru majoritatea regiunilor ale țării. Temporar vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș, vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă. În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara (12 februarie) apoi vor fi mai ales ninsori.

Interval de valabilitate al codului galben este 11 februarie, ora 20 – 13 februarie, ora 10. Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60…70 km/h.

(sursa: meteoromania)