Proiect: Muzeul Tehnic al Petrolului la Moreni

73

Muzeu al petrolului la Moreni! Pe lângă alte proiecte de dezvoltare locală pe care administrația morenară le are de anul acesta în lucru, se dorește, totodată, înfiinţarea Muzeului Tehnic al Petrolului.

În prezent, se lucrează la acest proiect şi la încadrarea adecvată a acestuia pe axele de finanţare din fonduri nerambursabile (europene şi guvernamentale).

”Prin proiect se are în vedere realizarea unei construcţii metalice semnal ce aminteşte de o sondă petrolieră, legată de nivelul 1 cu o pasarelă de zona carosabilului, care să constituie parte de intrare în Muzeul Petrolului, o construcţie mască, independentă structural, care să dea o imagine modernă, crearea unei ambianţe generale de spaţiu de odihnă, de relaxare cu tentă culturală, un muzeu interior, zone de expoziţii în aer liber”, precizează autoritățile morenare.

Poziţia terenului propus pentru înfiinţarea muzeului este una privilegiată în sensul că se află în zona centrală a municipiului şi va constitui zonă de promenadă pe malul stâng al râului Cricov.