Controale mixte poliție-RAR: în două zile au fost retrase 640 de certificate și 50 de mașini – imobilizate

170

Poliţişti şi specialişti ai Registrului Auto Român au desfăşurat, zilele trecute, ample acţiuni de control în trafic, în toată țara, inclusiv în Dâmbovița.

Astfel, potrivit informațiilor furnizate de Pro Tv, au fost oprite pentru verificări 10.000 de autovehicule. Poliţiştii au aplicat în total peste 5.700 de sancţiuni şoferilor, pentru că maşinile pe care le conduceau aveau defecţiuni care ar fi putut să ducă oricând la accidente.

În total, în cele două zile de controale, mai spune sursa citată, au fost retrase 640 de certificate de înmatriculare şi 50 de maşini au fost imobilizate pentru că reprezentau un pericol iminent.

Amintim că, anul trecut, Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, 67.807 vehicule, în toată ţara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate aproape 23.000 de amenzi contravenţionale, au fost retrase 17.678 de certificate de înmatriculare şi reţinute aproape 500 de permise de conducere.

În Dâmbovița, au fost verificate anul trecut 2079 de vehicule, dintre care 66,33 % erau neconforme, iar 221 de masini prezentau pericol iminent de accident – potrivit Dambovita24.

Specialiștii RAR reamintesc totuși că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.