Surprize la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște: ”O noapte furtunoasă”, operă cu marionete

34

O nouă premieră la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște, dedicată adolescenților, dar și adulților care iubesc muzica bună, dar în egală măsură și pe eternul Caragiale.

Astfel, duminică, 24 februarie, cu două reprezentații – de la ora 10 și de la ora 17 – Teatrul de la Târgoviște are plăcerea să vă invite la premiera ”O noapte furtunoasă” – primul spectacol de operă cu marionete!

Geniul dramaturgic și comic al lui Ion Luca Caragiale întâlnește, în această operă, geniul muzical al compozitorului Paul Constantinescu, compozitor român de origine evreiască, membru al Academiei Române.

Este pentru prima dată în România când se montează opera „O noapte furtunoasă” de Paul Constantinescu, după I.L. Caragiale, în varianta cu marionete.

Și cum cel mai mare dramaturg român s-a născut în Dâmbovița, prin urmare, montarea pieselor lui Caragiale este absolut firească.

O deosebită oportunitate o reprezintă colaborarea cu regizorul de teatru, de teatru de animație și de operă, Traian Savinescu. După ce a absolvit Facultatea de Teatru din Cluj, a studiat și regie de teatru muzical la Academia de Muzică „G.Dima” Cluj-Napoca. Este membru UNIMA și ASSITEJ, două organizații internaționale destinate teatrului de animație. Are o vastă experiență în multe instituții de profil din întreaga țară, a lucrat cu o sumedenie de artiști, atât actori, cât și cântăreți de operă și operetă și a fost apreciat pentru viziunea și modul lui de lucru. Priceperea lui artistică s-a dovedit și în perioada directoratului său la Teatrul Puck din Cluj-Napoca.

Spectacolul „O noapte furtunoasă” propus de regizorul Traian Savinescu este o montare complexă, fin și riguros lucrată, plină de haz și voie bună.

După cele două reprezentații ale operei cu marionete, de la ora 19, în aceeași zi, va avea loc spectacolul ”O scrisoare pierdută”, tot după I.L. Caragiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.