Percheziții în Dâmbovița, la solicitarea EuroJust: Dosar cu prejudiciu de 200.000 euro

251

Prin intermediul EUROJUST, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte a delegat poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale să acorde sprijin autorităţilor judiciare din Norvegia şi au pus în aplicare un mandat de percheziţie în zona municipiului.

La data de 11 februarie a.c., în baza delegării Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dâmboviţa, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi criminalişti, au pus în aplicare un mandat de percheziţie emis de Judecătoria Târgovişte ca urmare a unei cereri de asistenţă judiciară internaţională.

Astfel, poliţiştii au descins la o locaţie din Târgovişte unde existau mai multe spaţii de depozitare, închiriate către diverse persoane fizice sau juridice.

În urma percheziţiei, poliţiştii au constatat că bunurile sustrase din Norvegia (scule electrice şi ale produse) erau depozitate la o altă locaţie, situată tot pe raza municipiului.

De asemenea, pe 20 februarie, poliţiştii au indisponibilizat de la domiciliul unui bărbat 67 de scule şi unelte electrice susceptibile a fi sustrase din Norvegia. Valoarea acestora se ridică la 10.000 de euro.

Prejudiciul din acest dosar este estimat la 200.000 de euro.

Eurojust este un organism al Uniunii Europene înființat în 2002 pentru a stimula și a îmbunătăți coordonarea cercetărilor și a activității de urmărire penală între autoritățile judiciare competente din statele membre ale Uniunii Europene atunci când se confruntă cu forme grave de criminalitate organizată la nivel transfrontalier.