Cresc tarifele la energie pentru consumatorii industriali și rămân la fel pentru cei casnici. Vezi cine va fi afectat în final

35

Tarifele de distribuție a energiei vor crește din cauza taxei de 2% pe cifra de afaceri! Astfel, potrivit HotNews, consumatorii industriali vor plăti mai mult la facturile de electricitate, în consecință scumpind produsele.

Acesta este doar unul dintre efectele negative ale OUG 114/2018.

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) intenționează să majoreze cu aproximativ 2,5% tarifele de distribuție a energiei electrice, din cauza taxei de 2% pe cifra de afaceri. Mai departe, această majorare se va vedea cel mai mult în facturile consumatorilor industriali, cele mai afectate fiind IMM-urile.

Consumatorii casnici ”au scăpat” de data asta, întrucât pentru ei tarifele vor fi plafonate timp de trei ani. Chiar luni, ANRE a anunțat ”Tarifele reglementate de energie electrică aprobate pentru clienții finali casnici valabile începând cu data de 1 martie 2019 nu se modifică față de cele care sunt, în prezent, în vigoare”.

Potrivit analizei HotNews, pentru a rezista pe piață, consumatorii industriali vor scumpi ceea ce produc. În final, cei care vor suporta întreg lanțul de scumpiri vor fi tot cetățenii.

”HotNews.ro a arătat în mai multe rânduri că măsurile populiste prin care autoritățile forțează prețuri la energie mai mici pentru consumatorii casnici, concomitent cu impunerea unor taxe mai mari pentru operatori, se vor reflecta în scumpiri în întreaga economie. În final, cei vor avea cel mai mult de suferit sunt persoanele cu venituri mici.”