Târgoviște: Din 1 martie, transportul public local este preluat de administrația municipală

145

După aproximativ 10 ani, transportul public local din Târgoviște va fi gestionat direct de către administrația locală.

Acest lucru se va întâmpla din 1 martie 2019, când, potrivit primarului Cristian Stan, ”acest serviciu public esențial pentru târgovișteni, pentru cei care vin în Târgoviște, este preluat direct de Primăria Târgoviște, prin operatorul propriu deținut în proporție de 100%”.

Edilul a dat asigurări celor care folosesc sau depind de transportul public în comun că autobuzele nu vor mai fi așteptate mult și bine în stații, că mașinile vor fi curate, chiar dacă nu vor fi noi în primă fază.

Pe de altă parte, faptul că transportul public a fost preluat de administrația locală municipală reprezintă și un pas important în viitorul proiect al transportului public ecologic ce va fi implementat la Târgoviște cu fonduri UE. Amintim că pe 15 februarie 2019, Primăria Târgoviște a lansat licitația în vederea achiziționării primului lot de 28 de autobuze hibrid diesel-electric, achiziție cifrată la valoarea de 52.080.000 lei, sursa de finanțare fiind asigurată de fondurile europene.

Potrivit Dambovita24.ro, în baza Acordului cu AITT, administrația locală a preluat, contra cost, de la operatorul de transport 38 de autobuze, mai multe clădiri și o parte dintre salariații societății.