Școala Specială din Târgoviște, reprezentată la schimbul de bune practici Erasmus + ”Future Partnerships” în Țara Galilor

289

Școala Gimnazială Specială Târgoviște a fost reprezentată de patru cadre didactice – Eugenia Marinescu, Magdalena Stoica, Ramona Sav și Stela Diaconu – la schimbul de bune practici din cadrul Proiectului Erasmus + ”Future Partnerships”. Acesta a avut loc la școala coordonatoare ”Crownbridge Special School” din localiateta Cwmbran, Țara Galilor, în perioada 17-23 februarie 2019.

Alături de reprezentantele României, au mai participat și cadre didactice din școlile speciale din Polonia (Varșovia) și Spania (Ferrol).

Vizita s-a dovedit un exemplu de bune practici în domeniul educației în cadrul școlilor speciale galeze, care promovează în mod activ obiectivele generale al Consililui Europei în domeniul nevoilor educaționale speciale, cu precădere întărirea profilului meseriei de profesor și promovarea dobândirii de competențe precum: respectarea diversității culturilor și a modurilor de viață.

Programul propus de școala galeză a inclus: vizitarea școlii și participarea la activități, întâniri cu partenerii interni și externi ai școlii, vizite culturale la Muzeul Național din Cardiff.

În luna mai 2019, Școala Gimnazială Specială Târgoviște, va fi, la rândul ei, gazda mobilității din cadrul proiectului.