Experiență tulburătoare, gest de suflet pentru un zâmbet: Asociația Give&Help a oferit daruri femeilor internate la Spitalul de Psihiatrie Ochiuri

43

Asociația Give&Help și ”sufletul” ei, Nicoleta Ioniță, s-au implicat într-o nouă acțiune umanitară. De data asta dedicată femeilor, pentru că luna martie este asociată cu prețuirea acestora.

Pentru că pe 8 Martie, sărbătorim Femeia, ”oriunde s-ar afla”, Nicoleta a ales să aducă zâmbete pe chipurile doamnelor internate la Spitalul de Psihiatrie Ochiuri din Dâmbovița, ajunse din păcate într-o situație de viață pe care nimeni nu și-o dorește, situație în care au nevoie mai mult ca oricând de sprijinul nostru, al tuturor.

Cu implicare și determinare, Nicoleta a reușit să adune oameni de bine în jurul acestei cauze și, în data de 5 martie, cadourile au fost gata de a fi dăruite.

Nicoleta Ioniță (în centru) a fost ajutată să împartă darurile de personalul instituției medicale

Experiența a fost una tulburătoare, pe care Nicoleta o exprimă astfel: ”Deși situat într-o zonă superbă, la marginea unei păduri, cocoțat pe un deal, mie personal primul cuvânt care mi-a venit în minte și pot să îl asociez cu acesta este «pustiu».

Cum intri pe porțile mari și grele din fier te întâmpină o bisericuță, semn că Dumnezeu e singurul care nu i-a uitat. Apoi încep să-ți iasă în cale ei, «locatarii» spitalului… Unii veseli alții triști, unii te întreabă ceva, alții îți cer ceva, fiecare cu povestea lui. Am fost astăzi în vizită la femeile internate acolo… o doamnă legăna de zor un ursuleț, o alta era machiată și aranjată, o alta le dădea sfaturi. Singure sau în grupuri, cu sau fără prietene, trăiesc o altă viață într-o altă lume… o lume a lor care, la fel că și a noastră, este mai bună sau mai rea. Nu cred că voi uita prea curând ziua asta, nu cred că le voi uita prea curând privirea sau «mulțumescul» spus de fiecare dintre ele. Între lumea lor și a noastră nu este decât un pas. Și oricând putem fi în locul lor…”, a spus cu tristețe Nicoleta, care încheie atât de frumos: ”La mulți ani Femeie, oriunde te-ai afla”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.