Dâmbovița: Opt grădinițe noi prin programul Ministerului Educației. Unde vor fi construite

44

Ministerul Educației Naționale derulează un program amplu de construcție de grădinițe.

În cadrul acestui program național, se vor construi opt grădinițe și în Dâmbovița, astfel: Corbii Mari (două grădinițe – Grozăvești și Ungureni), Gura Ocniței (Săcuieni), Voinești (Izvoarele), Târgoviște, Potlogi (Românești), Cornești și Sălcioara.

Deja au fost emise ordinele de începere a lucrărilor pentru grădinițele din Târgoviște și Potlogi. Procedurile de achiziție sunt în curs de finalizare și pentru celelalte proiecte.

La Târgoviște, grădinița va fi construită în cartierul ANL Sagricom, fiind prima instituție de acest gen din zonă.

”Investiția, realizată în baza parteneriatului dintre Primăria Târgoviște și Ministerul Educației, presupune construcția unui imobil P+E, care va găzdui 3 grupe de copii, imobil cu o suprafață desfășurată de 720 mp., valoarea totală a proiectului fiind de 2.591.007,35 lei. Prin urmare, după ce anul trecut în zonă s-a realizat modernizarea integrală a locului de joacă, reabilitarea a peste 8.000 mp de străzi și trotuare și darea în funcțiune a unui nou sistem de iluminat public, acest an aduce debutul lucrărilor pentru prima instituție de învățământ preșcolar din cartier, cu toate dotările necesare, întreagă zona intrând astfel într-o nouă etapă de dezvoltare”, a precizat primarul Târgoviștei, Cristian Stan.