Controale T.I.S.P.O.L și în Dâmbovița: Polițiștii rutieri verifică purtarea centurii de siguranță

158

Poliția Română, prin structurile rutiere, a demarat luni, 11 martie a.c., acțiunea SEATBELT. În cadrul acesteia, polițiștii organizează activități pentru verificarea și impunerea folosirii centurii de siguranță și a dispozitivelor de fixare omologate.

Săptămâna 11-17 martie 2019 este dedicată controalelor T.I.S.P.O.L. Seatbelt (acțiunile Poliţiilor Rutiere din Europa, vizând purtarea centurilor de siguranţă de ocupanţii maşinii).

Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, inclusiv polițiștii rutieri dâmbovițeni fiind pe teren, pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu.

Controalele se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene.

În Dâmbovița, în prima zi de acțiune, polițiștii de la rutieră au oprit în trafic, pentru control, 351 de autovehicule și au aplicat 240 de sancțiuni contravenționale. Din totalul amenzilor, 104 au fost pentru neportul centurii de siguranță și una pentru neutilizarea sistemelor speciale de retenție.

Totodată, 14 conducători auto au fost  sancționați contravențional pentru folosirea neregulamentară a telefonului mobil.