Complexul de Natație, bijuteria modernă a Târgoviștei. INTERVIU cu managerul Ciprian Prisăcaru

270

Complexul Turistic de Natație de la Târgoviște a devenit cel mai atractiv loc de petrecere a timpului liber din județ și nu numai. Fie vară, fie iarnă, mii de persoane și, îmbucurător, foarte mulți copii, sportivi cunoscuți sau în devenire, aleg Complexul de Natație devenit sinonim cu sportul, sănătatea, buna dispoziție, performanța, profesionalismul.

Reporter: Sunteți managerul Complexului Turistic de Natație din Târgoviște din iulie 2018. Cum au fost aceste luni pentru dumneavoastră?

Ciprian Prisăcaru: Interesante. Am interferat cu un domeniu foarte atractiv, care propune o ofertă generoasă de servicii. E indicat, în opinia mea, ca la anumite perioade de timp, să încerci experiențe noi. M-am implicat cu toată deschiderea în activitatea de aici și, vă mărturisesc, nici nu am sesizat când au trecut nouă luni. Colectivul este unul frumos, sudat, capabil, adaptarea a fost ușoară. Mi-a trebuit o perioadă de timp să mă pun la punct cu tot ce reprezintă Direcția Complex Turistic de Natație Târgoviște, iar activitatea a decurs destul de bine.

Reporter: Cum a încheiat Complexul anul trecut, ținând cont și de faptul că vara anului 2018 nu a fost la fel de călduroasă ca vara precedentă. Pornind de la foarte bine aleasa deviză ”Litoralul de acasă”, aveți în vedere și altfel de servicii pentru cei care vor alege și anul acesta Complexul ca o alternativă excelentă la plecările la mare? Știm că sunt voci care spun că ar dori mai multe spații de comercializare produse fast food sau băuturi răcoritoare – de exemplu.

C.P.: Vara anului 2018 a fost una capricioasă. Luna iulie nu s-a dovedit una de cuptor, însă în august am atins cifre de vizitatori impresionante pe anumite intervale de timp. Au fost week-end-uri în care au venit la ștrand peste 7.000 de oameni. Din păcate, nu toți au înțeles că trebuie să adopte un comportament civilizat și să respecte anumite reguli de conduită în societate. Am detectat unde sunt problemele și vom lucra la remedierea lor, astfel încât cei care vor veni să-și petreacă timpul liber la Complexul Turistic de Natație Târgoviște în perioada estivală, să beneficieze de un ambient foarte plăcut. Numărul spațiilor de comercializare a produselor de consum a crescut de la un sezon la altul, însă vom interveni și aici în avantajul clienților noștri. Am proiectat într-un mod mult mai civilizat această activitate, pe care noi nu o putem presta, fiind nevoiți să apelăm la diverși comercianți.

Reporter: Legat tot de ștrand și de vară, cum reușiți să păstrați atât de bine curățenia, piscinele, șezlongurile, trambulinele, toboganele etc – pentru că totul este foarte îngrijit și serviciile foarte bune, încât mulți recunosc că nu se așteptau.

Ștrandul Complexului de Natație este supranumit ”Litoralul de acasă”

C.P.: Este o muncă de echipă, în care ne implicăm cu toții, pentru a oferi clienților noștri servicii de calitate. În perioada de vară, activitatea începe foarte de dimineață și se prelungește până noaptea târziu. Nu e simplu, însă ne mobilizăm suplimentar, suntem cu toții vara la serviciu. Un ajutor important ne oferă și angajații firmei Municipal Security, care au ca obiectiv de supraveghere Complexul Turistic de Natație Târgoviște.

Reporter: Aveți probleme cu personalul sau vă descurcați cu actuala organigramă?

C.P.: Complexul Turistic de Natație se întinde pe o suprafață de 11 hectare și cuprinde bazin acoperit, dotat cu săli de fitness și saună, mai cuprinde zona de ștrand, trei terenuri de tenis, două de minifotbal, unul de baschet, pistă pentru role și biciclete, locuri de joacă, spații verzi, locuri de parcare, nu e chiar simplu de administrat o locație de asemenea profil și dimensiune. Cel puțin în perioada de vară, personalul este insuficient, însă organigrama are un plafon maxim de salariați, care nu poate fi depășit. Nu ne plângem, dimpotrivă, am demonstrat că putem face față cerințelor, oferind condiții de calitate.

Reporter: La polul opus, ce înseamnă iarna la Complexul de Natație? Ce pot alege târgoviștenii și nu numai pentru sănătatea lor când nu suntem în anotimpul ștrandului?

C.P.: Pe perioada de iarnă, activitatea se concentrează la nivelului Bazinului Olimpic, în special pe înot, însă foarte populate sunt și sălile de fitness ori sauna. Iarna ce tocmai a trecut au fost înregistrate cifre record de clienți care au venit să înoate, în special copii. Înotul s-a dezvoltat puternic prin Complexul Turistic de Natație Târgoviște, unde găzduim periodic competiții, inclusiv din calendarul Federației Române de Natație și Pentatlon Modern. Cunoaștem cu toții beneficiile înotului, fizice, mentale și sociale.

Reporter: Complexul este o bijuterie pentru Târgoviște și județ, dar este deja foarte cunoscut și în țară. Echipa de polo se mai antrenează la Complex?

C.P.: La bazinul nostru s-au pregătit înaintea competițiilor importante echipele naționale de polo ale României, atât de băieți, cât și cea de fete. Zilele trecute, am fost vizitați de reprezentanți ai Federației Române de Polo, care ne-au propus organizarea Campionatului Național de Masters, în perioada 17-19 mai. Multe cluburi, în special cu profil de înot, au ales Complexul Turistic de Natație Târgoviște ca loc de cantonament. Au optat să se pregătească la noi cluburi din București, Pitești, Brașov, Câmpina, Tg. Mureș sau Galați.

Reprezentanții Federației Române de Polo au propus organizarea
Campionatului Național de Masters la Târgoviște, în perioada 17-19 mai

Reporter: Ce planuri aveți pentru 2019? Ce competiții importante veți găzdui?

C.P.: În partea de final a lunii februarie am organizat „Cupa Contratimp Chindia” la înot, ajunsă la ediția a 3-a. Un eveniment reușit, în care i-am avut ca parteneri pe cei de la clubul Contratimp, Anca Pătrășcoiu și Octavian Postolache. Anca este prima medaliată a natației românești, ediția Los Angeles 1984, iar Tavi, multiplu campion național. În ultimii ani, a devenit o tradiție găzduirea Campionatului Național al Cadeților (12-14 ani), stabilit în 2019 pentru perioada 11-14 iulie. În calendarul nostru sunt cuprinse o mulțime de evenimente, inclusiv pe zona de ștrand sau a terenurilor sportive. Pe 30 martie propunem Zumba Flowers Party, cu Mihaela Rădulescu, în care am inclus și o tombolă cu premii. Complexul Turistic de Natație Târgoviște se dezvoltă ca imagine, crește calitatea serviciilor și propune o alternativă excelentă de petrecere a timpului liber. Complexul este apreciat de conducătorii federațiilor partenere, de sportivii și antrenorii cluburilor din țară, inclusiv de delegațiile care vin din alte țări. Spre exemplu, Amsabadorul Republicii Cuba în România, Excelența Sa Roberto Cesar Hamilton Magaña, a apreciat în mod deosebit Complexul nostru, la fel reprezentanții Ambasadei Venezuela la București, doamna Norma Elisa Sandoval Moreno (secretar 1 al ambasadei) și domnul Luis Adolfo Ramirez Tiape (consilier).

Amsabadorul Republicii Cuba în România, Excelența Sa Roberto Cesar Hamilton Magaña,
a apreciat în mod deosebit Complexul de Natație de la Târgoviște

Vă așteptăm, cu drag, la Complexul Turistic de Natație Târgoviște, locul ideal de petrecere a timpului liber! Nu pot încheia fără să evidențiez susținerea totală oferită de Consiliul Local Municipal și Primăria Municipiului Târgoviște, finanțatorii activității Direcției Complex Turistic de Natație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.