Târgoviște: Marșul pentru viață a ajuns la a noua ediție. Anul acesta, sub genericul ”Unic din prima secundă”

117

”Unic din prima secundă”, sub acest moto, și anul acesta, sâmbătă, 23 martie, se va desfășura Marșul pentru viață la Târgoviște.

Organizat de Asociația Studenți pentru Viață, Asociația Pro Vita Târgoviște și A.S.C.O.R., împreună cu Arhiepiscopia Târgoviștei, evenimentul are binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon și se va bucura de participarea a peste o mie de tineri: elevi din Târgoviște, studenți ai Universității Valahia, membri ai comitetelor de tineret parohial de la parohii din cele cinci protoierii ale Arhiepiscopiei noastre.

Marșul pentru viață, la care sunt așteptați să se alăture și alți credincioși din Târgoviște și din împrejurimi, va începe la ora 11.00, pe platoul din fața Prefecturii (Piața Tricolorului). El se va desfășura prin centrul orașului, încheindu-se în Catedrala Mitropolitană cu un moment de rugăciune.

Marșul pentru viață este o mărturie despre importanța vieții umane încă din primul moment, precum și pentru a conștientiza comunitatea despre faptul că avortul nu trebuie să reprezinte niciodată o opțiune, deoarece, întotdeauna un copil este darul binecuvântat al Creatorului și o bucurie de neegalat.

Marșul pentru viață, aflat la cea de-a noua ediție națională, va avea loc în apropierea sărbătorii Bunei Vestiri, în peste 500 de localități din România și Republica Moldova.

(foto: Marșul pentru viață ediția 2018)