România – 56 de medalii la Jocurile Mondiale Special Olympics: O medalie de bronz a fost adusă de Târgoviște

  124
  Sportivii și voluntarii din Târgoviște s-au întors victorioși

  Succes remarcabil al delegației României la Jocurile Mondiale de vară Special Olympics, desfăşurate la Abu Dhabi, în perioada 15-21 martie, şi dedicate persoanelor cu dizabilităţi intelectuale.

  Delegaţia României a câştigat 56 de medalii, dintre care 17 de aur, 18 de argint şi 21 de bronz.

  Sportivii români – potrivit Agerpres – au urcat pe podium la toate cele opt discipline la care au participat: gimnastică artistică – 12 medalii de aur, 7 argint, 11 bronz; atletism – 2 aur, 2 argint, 1 bronz; înot – 1 aur, 2 argint, 1 bronz; tenis de câmp – 1 aur, 2 argint, 1 bronz; judo – 1 aur, 1 argint, 3 bronz; tenis de masă – 3 argint, 2 bronz; patinaj role – 1 argint, 1 bronz şi bocce – 1 bronz (câștigată de Daniel Tudorache din Dâmbovița, la simplu băieți.)

  De altfel, merită amintit că la bocce delegația participantă la acest eveniment a fost exclusiv dâmbovițeană/târgovișteană: cei doi sportivi, Bianca Ioniță și Daniel Tudorache, și cei doi parteneri, Raluca Diaconu și Vasilică Cimpoieri, antrenați de Toma Radu Gabriel, voluntar.

  Radu Toma Gabriel, Raluca Diaconu, Daniel Tudorache, Vasilică Cimpoieri și Bianca Ioniță

  ***

  Directorul naţional al Special Olympics România (SOR), Cristian Ispas, citat de Agerpres, a declarat că performanţa sportivilor români de la Abu Dhabi reprezintă un mesaj de incluziune şi de toleranţă pentru toată România: „Am obţinut 56 de medalii, pentru sportivi sunt foarte importante aceste medalii, dar pentru noi mai e mai importantă participarea, faptul că au avut ocazia să concureze cu sportivi la fel ca ei şi că România este reprezentată la un asemenea nivel. Aceste medalii reprezintă un mesaj de incluziune, de acceptare, de toleranţă pentru toată România. Sportivii noştri merită să fie incluşi într-un mediu normal. Fie că e vorba despre şcoală, de grădiniţă sau de locuri de muncă”, a spus el.

  Antrenorii voluntari ai delegaţiei delegaţiei României la Abu Dhabi au fost Gabriel Popescu (gimnastică artistică), Alin Săftel şi Adrian Oros (atletism), Radu Gabriel Toma, din Dâmbovița (bocce), Andrei Lucian Anuţoiu (înot), Alexandru Dan Florin Mînea (judo), Andreea Cristina Pascu (patinaj role), Ion Octavian Mustăreaţă (tenis de câmp) şi Dorel Tătaru (tenis de masă).

  Jocurile Mondiale de vară Special Olympics, organizate după modelul Jocurilor Olimpice la fiecare patru ani, au reprezentat cel mai mare eveniment sportiv şi umanitar din lume în 2019. Au participat 7.500 de sportivi din peste 190 de ţări, care au concurat la 24 de discipline sportive.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.