25 martie, Ziua Poliției: Manifestări și avansări în grad în Dâmbovița

155

Luni, 25 martie, de marea sărbătoare creștin-ortodoxă Bunavestire, se sărbătorește Ziua Poliției Române.

În Dâmbovița,   în intervalul orar 09:00-16:00, accesul la Muzeul Poliției Române, unic în țară, va fi gratuit.

De asemenea, în intervalul orar 10:00-14:00, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și la nivelul polițiilor municipale și orășenești se va organiza “Ziua Porților Deschise”. În cadrul evenimentului, polițiștii de la rutieră, criminalistică și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale vor primi vizita unor elevi și cadre didactice cărora le vor prezenta uniformele, echipamentele, tehnicile și dotările; nu vor lipsi exercițiile demonstrative ale câinilor din dotarea “mascaților”.

Tot luni, va avea loc şedinţa festivă de avansare în grad a poliţiştilor.

Pe 20 martie, la Muzeul Poliției Române din Târgoviște, au fost vernisate expoziția „Trofeul Coresi” și expoziția de desene și sculpturi intitulată “Polițiștii creativi”, realizată de un ofițer de poliție de la Serviciul de Investigații Criminale și un agent de poliție din cadrul Centrului de Reținere și Arest Preventiv – evenimentul fiind dedicat tot Zilei Poliției.

De asemenea, la Centrul de Prevenire a Criminalității, structura de prevenire și partenerii săi au organizat cea de a treia ediție a concursului “Respect legea, respect viața”, iar pe 22 martie au fost desemnate echipele de polițiști câștigătoare ale competițiilor de fotbal și tenis de câmp.