Târgoviște: Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul dramatic al fetiței care a devenit mamă la 13 ani

320

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă la Centrul Rezidenţial de asistenţă şi integrare/reintegrare pentru persoanele fără adăpost ”Sfânta Maria” din Târgovişte, în cazul fetiţei, imobilizată în scaun cu rotile, care a născut la 13 ani.

Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 22, art. 49 şi art. 50 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, protecţia copiilor şi a tinerilor şi protecţia persoanelor cu handicap.

Portalul Hotnews a publicat un articol intitulat ”Copii fără apărare – cazul dramatic al unei fetiţe din Târgovişte, imobilizată în scaun cu rotile, care a născut la 13 ani”, fiind difuzat şi un material video în care era prezentat cazul copilei care ar fi fost abuzată sexual de concubinul mamei şi care a născut la maternitatea din oraş.

Potrivit informaţiilor difuzate, minora, împreună cu mama sa, concubinul acesteia şi cei 5 fraţi (cu vârste cuprinse între 3 şi 11 ani) erau cazaţi din luna noiembrie 2017 în Centrul de Servicii Sociale „Sfânta Maria”, aflat în subordinea Primăriei Târgovişte. Conform articolului, „fetiţa de 13 ani care a devenit mamă suferă de parapareză, iar în perioada de recuperare ce a urmat unei intervenţii chirurgicale la picior în data de 02 august 2018, a fost nevoită să stea în scaun cu rotile. Sarcina i-a fost descoperită pe 15 ianuarie 2019, în urma unui control medical, după ce mama acesteia s-a plâns că era prea grasă şi nu o mai poate ridica în braţe. Angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială Târgovişte au sesizat Poliţia, însă copila a declarat că a întreţinut relaţii sexuale cu o rudă a concubinului mamei. După ce a născut, fetiţa a spus că tatăl copilului este concubinul mamei sale, care ar fi agresat-o sexual încă de la vârsta de 12 ani (…) Aspectele referitoare la cazul feţiţei au intrat în atenţia procurorilor care cercetează cazul, fiind o anchetă pe rol, dar şi în atenţia conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa. (…) Conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială a menţionat faptul că mama şi bebeluşul vor fi transferaţi la un centru special Mama şi copilul aflat în vecinătatea Centrului «Sfânta Maria», întrucât legislaţia nu permite să primească un sugar, mama este minoră şi cu handicap, iar mama şi sugarul trebuie să beneficieze de servicii specializate”.

 (sursa: comunicat de presă Avocatul Poporului; foto: Hot News)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.