Ministrul Dezvoltării, luat la întrebări pe tema noului stadion de la Târgoviște

  149

  Deputatul ProRomânia Oana Vlăducă a adresat o interpelare ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Daniel Suciu, pe tema investiției „Stadion Municipiul Târgoviște”.

  Parlamentarul amintește că, în urmă cu 4 ani, ”Consiliul Județean Dâmbovița a solicitat Companiei Naționale de Investiții (CNI) includerea în lista-sinteza de investiții a proiectului Complex Sportiv – Municipiul Târgoviște, cu funcțiuni multiple: stadion de fotbal și atletism, sală polivalentă, terenuri de tenis etc.”

  Oana Vlăduca, deputat Pro România

  În urma mai multor runde de întâlniri, s-a ajuns la un agrement, în sensul etapizării obiectivelor, respectiv includerea la finanțare, într-o primă fază, a obiectivului „Stadion Municipiul Târgoviște”, cu o valoare estimată de 133.693.874 lei (TVA inclus).

  Mai departe, spune deputatul, ”a fost elaborat de către Consiliul Județean Dâmbovița Studiul de prefezabilitate în baza căruia s-au obținut Avizul CTE – CNI nr. 10/3/28.08.2017 și Avizul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice nr. 25/28.12.2017. Sunt singurii pași care s-au făcut în privința acestei investiții, Consiliul Județean Dâmbovița făcând mai multe demersuri și solicitând în repetate rânduri cuprinderea obiectivului în lista de investiții a CNI pentru anul 2019”, a mai precizat Oana Vlăducă.

  Domnia sa îi reamintește ministrului Daniel Suciu și argumentele în favoarea finanțării acestui obiectiv: ”Avem o echipă de fotbal, FC Chindia Târgoviște, care evoluează la nivelul Ligii a II-a, cu rezultate foarte bune (anul trecut a disputat barajul de promovare în Liga I, iar anul acesta se află la 2 puncte distanță de primul loc promovabil direct). Există, așadar, premisele unei performanțe sportive extraordinare. Din păcate, nu există și infrastructura materială adecvată, respectiv un stadion care să susțină o astfel de performanță sportivă. Actualul stadion Eugen Popescu, construit în anul 1949 (!!!) oferă, astăzi, o capacitate de aproximativ 6.000 de locuri (toate ocupate la un meci recent cu Petrolul Ploiești înainte cu o ora de începerea meciului), în condițiile în care tribuna a II-a și peluza sunt închise din cauza pericolului de prăbușire. În actuala stare, el este depășit și nu poate găzdui meciuri de Liga I. Mai mult, stadionul nu dispune nici de infrastructura suplimentară, absolut necesară: parcări, toalete etc.”

  Pentru aceste motive, ”ținând seama de contextul favorabil, un stadion nou ar garanta prezența a cel puțin 10.000 de spectatori la meciurile echipei locale, precum și o bună ofertă pentru meciuri ale echipelor naționale U21, U19, U17 sau chiar naționalei mari, având în vedere apropierea municipiului Târgoviște de București. Față de cele prezentate, vă rog, domnule ministru, să-mi comunicați următoarele: 1. Care este stadiul investiției Stadion Municipiul Târgoviște? 2. Când se va finaliza elaborarea de către CNI a documentației tehnico-economice? 3. Când va fi demarată procedura de achiziție publică?” – a mai solicitat deputatul dâmbovițean.