Târgoviște: Eveniment muzical Vinerea Floriilor. Intrarea este liberă

67

Pentru că în calendarul creştin ortodox, Sărbătoarea Sfintelor Paşti ocupă cel mai important loc, tradiţiile satului alcătuindu-se în jurul acesteia, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură, alături de Arhiepiscopia Târgoviștei, va marca printr-un spectacol semnificațiile acestei sfinte sărbători.

Astfel, în data de 19 aprilie, începând cu ora 18.00, la Casa Tineretului, va avea loc evenimentul ”Vinerea Floriilor”, ediția a V-a, Floriile fiind sărbătoarea care ne aminteşte de intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim, înainte de Patimi.

Într-un regal muzical de excepție, în premieră, vor urca pe scenă, în cadrul unui concert coral extraordinar, două corale de prestigiu.

Corala bărbătească „Armonia”, din Constanța, reprezintă, fără îndoială, un reper important în peisajul coral românesc și nu numai. Amintim faptul că, de-a lungul timpului, a obținut premii importante la concursuri naționale și internaționale, cele mai valoroase premii din palmares fiind medaliile de aur – secțiunea folclor și muzica religiilor – la Olimpiada Corală Mondială.

Corala Catedralei Mitropolitane Târgoviște este un reper muzical-artistic și bisericesc pentru municipiu, dar și pentru județul Dâmbovița, fiind dirijată de Mihail Vlădăreanu.

Așadar, înaintea Sfintelor Sărbători de Paști – un moment de reflexie interioară și bucurie duhovnicească, pe acordurile unor lucrări din literatura muzicală românească de mare valoare artistică.