Razie în Dâmbovița: Zeci de șoferi, bicicliști, pietoni și căruțași s-au ales cu amenzi

126

În urma unei razii organizate pe parcursul unei singure zile (11 aprilie), polițiștii de la rutieră, în colaborare cu efective de la ordine publică, au constatat 4 infracțiuni și au aplicat sute de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la peste 138.000 de lei.

Agenții au acționat pe raza întregului județ, iar per total au aplicat 569 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 138.370 de lei. Din totalul amenzilor, 41 au fost pentru viteză excesivă, 59 pentru neportul centurii de siguranță, 10 pentru utilizarea neregulamentară a telefonului mobil în timpul șofatului și 32 pentru defecțiuni tehnice.

De asemenea, 67 de bicicliști, 71 de pietoni și 44 de căruțași au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea regulilor de circulație.

Totodată, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică au fost aplicate 67 de amenzi, iar 7, pentru ilegalități din domeniul silviculturii.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 7 permise de conducere (2 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, 3 pentru neacordarea priorității de trecere și 1 pentru consum de alcool) și au retras 7 certificate de înmatriculare și 6 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

În cazul a două autovehicule a fost dispusă măsura dreptului de utilizare.

Pe drumul național 72, pe raza localității Adânca, au fost depistați 2 bărbați în timp ce conduceau ansambluri de vehicule și care efectuau transport rutier de cereale depășind masa totală admisă pe drumurile publice cu peste 25%. De asemenea, unul dintre șoferi nu deținea un atestat profesional. Polițiștii au procedat la sancționarea operatorului de transport în conformitate cu prevederile O.G. 43/1997, iar ca măsură complementară a fost dispusă imobilizarea celor 2 ansambluri.

Un tânăr de 23 de ani a fost surprins pe raza localității Fieni în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie sub limita legală de 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Față de acesta a fost dispusă măsura sancționării contravenționale și a suspendării dreptului de a șofa pentru 90 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.