Găești: ”Căsuțe de lectură” în parcurile orașului

44

”Donează o carte… spre bucuria şi folosul tuturor!” – acesta este mesajul organizatorilor evenimentului intitulat ”Lectura pentru toți – campanie de colectare cărți” ce are loc la Găești.

Dâmboviţenii care doresc să doneze cărţi, noi sau folosite, dar în stare bună, le pot aduce zilnic la sediul Bibliotecii Orăşeneşti ”AUREL IORDACHE”, din strada Cuza Vodă nr. 4A, Găeşti.

„Dacă ai în raftul bibliotecii tale o carte care te-a inspirat, ai ocazia să împărtăşeşti această bucurie şi cu alţii. Te întrebi cum şi unde? Ei bine, ne-am propus ca, împreună cu tine, noi toţi să înfiinţăm spaţii destinate lecturii în toate parcurile oraşului nostru. Este atât de simplu să le oferim iubitorilor de cărţi posibilitatea de a se relaxa pe o bancă din parc citind o carte tipărită şi lăsată într-o astfel de Căsuţă cu poveşti!” – mai spun organizatorii Asociația comunitară G.Ă.E.Ș.T.I. și Primăria orașului.

Din 20 aprilie, în parcurile din Găești, veți descoperi ”Căsuțele de lectură”.

Metoda nu este singulară, mai multe biblioteci din țară având astfel de ”rafturi” special concepute pentru stradă din care cei care doresc pot împrumuta o carte pe care, bineînțeles, sunt rugați să o aducă înapoi, să se bucure și altcineva de lectura ei.

(foto: basilica.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.