Târgoviște: Calea Luminii împlinește 20 de ani. Moment unic de introspecție sufletească

227

Calea Luminii, eveniment unic în România, a ajuns la ediția a 20-a.

Pornită în urmă cu 20 de ani, la inițiativa artistului plastic târgoviștean Mihai Șerbănescu, acțiunea s-a dovedit un succes, căruia i s-au alăturat Primăria, Arhiepiscopia Târgoviștei și Teatrul Tony Bulandra.

În Joia Mare din Săptămâna Patimilor, anul acesta pe 25 aprilie, de la ora 18.00, Calea Luminii se va ”așterne” din Piața Mihai Viteazul spre Parcul Mitropoliei și Bulevardul Regele Carol I.

Acest eveniment cu caracter de ritual care, așa cum spune inițiatorul său, Mihai Șerbănescu, semnifică lumina din noi înșine, pe care o purtăm de la naștere până la trecerea în eternitate și pe care suntem datori să o răspândim, urmând exemplul lui Iisus – Lumina Lumii.

După oficierea slujbei Deniei din Joia Mare, ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Nifon iese pe treptele din fața Catedralei Mitropolitane, împreună cu clericii slujitori, cu autoritățile participante, cu numeroși tineri și credincioși, unde rostește un cuvânt de învățătură și deschide manifestarea.

Calea Luminii transmite un mesaj puternic de unitate, lumina este un semn al speranței și al bucuriei, al biruinței asupra răului, păcatului și întunericului.

Numărul de candele care se aprind în noapte este cu unul mai mare decât anul în care are loc, deci anul acesta vor fi aprinse 2020 de candele, lumina lor reînnoind și lumina noastră interioară, cu pioșenie și recunoștință urmând să primim, peste câteva zile, marea și minunata veste a Învierii lui Iisus Hristos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.