Program cu fonduri europene: 30.000 de copii din familii vulnerabile vor putea merge la creșă

33

30.000 de copii , cu vârste între 0 şi 2 ani, proveniţi din familiile cu venituri mici, vor fi beneficiarii unui program lansat de Ministerul Fondurilor Europene.

Ministrul Rovana Plumb a anunțat luni, la lansare, că programul are finanțare europeană în valoare de 168 de milioane de euro.

Practic, copiii de până la 2 ani din familiile vulnerabile, cu o situație materială precară, cu venituri de până în salariul minim pe economie, vor putea merge la creșă.

Prin acest program fiecare copil din această categorie este finanţat cu 1.400 de lei pe lună, timp de 2 ani, iar copiii vor fi din toate regiunile ţării, cu excepţia celor care provin din familii vulnerabile din regiunea Bucureşti-Ilfov. Pentru copiii din Bucureşti-Ilfov va exista o alocare de 1.500 de lei pe copil pe lună.

„Numărul minim de copii care pot fi înscrişi într-o creşă este de 54. Valoarea maximă a unui proiect pe care îl finanţăm cu fonduri europene este de 900.000 de euro, pentru toate regiunile ţării, cu excepţia acelor proiecte pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, care au o valoare maximă de 1 milion de euro. Finanţăm inclusiv cheltuielile suplimentare de consiliere, de informare a părinţilor, tutorilor, persoanele care au în grijă copiii ai căror părinţi sunt la muncă în străinătate. Din totalul valorii proiectului, 10% sunt vor fi bani destinaţi pentru amenajarea creşelor, pentru dotări cu mobilier sau echipamente specifice desfăşurării activităţii. Pot aplica orice instituţie de învăţământ acreditată, publică sau privată, furnizori de servicii de consiliere, parteneri sociali din învăţământul preuniversitar, instituţii de cult, organizaţii neguvernamentale”, a menţionat ministrul Fondurilor Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.