Dâmbovița: Mobilizare de polițiști pentru zilele libere. Zilnic, 98 de patrule auto

21

În perioada 26 aprilie-2 mai a.c., 214 polițiști vor fi prezenți, zilnic, în stradă și vor acționa cu 103 autospeciale, astfel încât cetățenii care participă la manifestările prilejuite de Sărbătorile Pascale să se afle în siguranță.

Din totalul efectivelor angrenate în activitățile de menținere a ordinii și liniștii publice, 161 sunt de la ordine publică, 9 de la investigații criminale și 35 de la rutieră.

Zilnic, vor fi constituite, în medie, 98 de patrule auto.

Polițiștii vor acționa îndeosebi în proximitatea lăcașurilor de cult sau în zonele unde se desfășoară activități publice.

Pentru prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului, polițiștii rutieri vor fi pe principalele drumuri naționale și județene și vor acționa cu autospecialele dotate cu aparate radar.

Printre prioritățile polițiștilor se numără prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente ce ar putea afecta liniştea comunității, dar şi intervenția rapidă, la nevoie sau când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Polițiștii recomandă cetățenilor să apeleze cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori să sune la  112 în caz de nevoie sau dacă au cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale.

Pe parcursul zilelor trecute, polițiștii au intervenit la 21 de evenimente, dintre care 15 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 11 și au constatat 28 de infracțiuni. Dintre acestea, 12 au fost contra persoanei și 5 contra patrimoniului. De asemenea, polițiștii au aplicat 215 sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 53.385 de lei și au reținut 4 permise de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.