A fost lansată aplicația APEL 112 pentru telefoane mobile. Cum funcționează

158

A fost lansată aplicaţia APEL 112!
Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a lansat pe 6 mai aplicația APEL 112 pentru telefoane mobile.

Aceasta permite transmiterea coordonatelor GPS la momentul inițierii unui apel către Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 (SNUAU). Astfel, agențiile specializate pot interveni mai rapid și eficient, crescând șansele de salvare în situații ce pun în pericol viața, proprietatea și mediul.

Apel 112 este o aplicaţie pentru telefoanele mobile cu sisteme Android şi iOS care foloseşte conexiunea de date (internet) şi serviciul de localizare ale telefonului mobil (GPS) pentru a transmite către sistemul informatic al serviciului de urgenţă 112 informaţia de localizare în format AML (Advanced Mobile Location), conţinând coordonatele geografice ale telefonulului mobil.

Aplicaţia este gratuită şi poate fi descărcată pe telefoane din magazinele de aplicaţii Google Play şi AppStore şi nu necesită înrolarea utilizatorului într-un sistem informatic al SNUAU.

La prima accesare a aplicaţie Apel 112 este necesar ca utilizatorul să accepte Termenii şi Condiţiile. Totodată, pentru a asocia informaţia de localizare la apelul către 112, utilizatorul trebuie să introducă în aplicaţie numărul sau numerele de telefon aferente telefonului pe care este instalată aplicaţia, pentru terminalele dual SIM.

Pentru mai multe detalii puteți accesa următorul link https://www.sts.ro/ro/serviciu-localizare-apel-112