Universitatea ”Valahia”: ”Zilele Academice ale Științei și Tehnicii Târgoviștene”

14

Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, a organizat, în perioada 9 – 10 mai, Sesiunea de Comunicări Științifice ”Zilele Academice ale Științei și Tehnicii Târgoviștene” – secțiunea Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, ediția a III-a (în actualul format).

Manifestarea a inclus trei secțiuni care s-au adresat studenților masteranzi, studenților din ciclul licență (juniori), dar și liceenilor. Secțiunea pentru liceeni se indentifică prin Concursul Tehnic de Electronică și Telecomunicații pentru liceeni (ediția a II-a).

În acest an au participat 85 de studenți și liceeni, fiind prezentate 30 de lucrări în secțiunea masteranzilor, 12 în secțiunea studenți ciclul licență și 10 în secțiunea liceeni. Juriile au fost formate din profesori (pentru masteranzi), absolvenți angajați în companii de renume (pentru studenții juniori) și studenți extrem de pasionați (pentru secțiunea liceenilor).

Premiile au fost și ele pe măsura realizărilor și calității participanților: câte un laptop pentru premiul I la fiecare secțiune (studenți, juniori și liceeni), sisteme audio, multimetre – pentru celelalte categorii.

Au participat studenți care au câștigat deja edițiile anterioare ale ETComp, viitori absolvenți, dar și echipe extrem de interesante din Colegiile Naționale “Ienăchiță Văcărescu” și „Constantin Carabella” din Târgoviște, „I.L. Caragiale” din Moreni și Liceul „A.I. Cuza” din Slobozia.

Sesiunea a primit girul Ministerului Educației Naționale, finanțarea pentru organizare fiind majoritară din această direcție, iar premiile au fost oferite de sponsori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.