Teatrul Bulandra din Târgoviște, invitat la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii și la Festivalul Internațional de Teatru al Mării Negre

57

Actori și spectacole marca Teatrul Tony Bulandra Târgoviște, aplaudați și apreciați în Turcia!

Invitat la două festivaluri din Turcia, Teatrul Tony Bulandra a strâns laolaltă mii de spectatori și, din nou, a demonstrat că la Târgoviște arta teatrală este pe un drum extraordinar de frumos.

Prima participare a fost la cea de-a 15-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii „Little Ladies, Little Gentlemen” din Ankara, cu spectacolul „Pasărea de foc”, de Irina Niculescu.

S-au jucat, timp de trei zile, șase reprezentații la Șinași Sahnesi, o sală de 400 de locuri care a fost, de fiecare dată, arhiplină de copii însoțiți de educatoare, de învățători sau de părinți. Teatrul Tony Bulandra s-a bucurat astfel, în Ankara, de nu mai puțin de 2400 de spectatori. Textul spectacolului a fost povestit live, în limba turcă, de actorul Teatrului de Stat din Ankara, Koray Alper, care a și însoțit trupa târgovișteană în permanență.

Pe de altă parte, Teatrul Tony Bulandra a fost invitat la Trabzon, la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru al Mării Negre, unde a fost prezentată publicului piesa ”Salonul nr. 6”, după A.P. Cehov, în regia lui Dumitru Acriș.

La Trabzon, în 2006, Teatrul Tony Bulandra a luat Premiul Cel mai bun spectacol pentru „Bacantele” de Euripide, în regia lui Mihai Măniuțiu. Atunci spectacolul a produs un val de rumoare și au apărut știri aproape în toate publicațiile. A urmat participarea cu spectacolul „Un tramvai numit dorință” de Tennessee Williams, în regia lui Suren Shahverdyan (de origine armeană).