Trei prahoveni, reținuți pentru suspiciunea de comercializare droguri în București, Prahova și Dâmbovița. Ce s-a găsit la percheziții

54

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea a trei inculpați pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna februarie 2018, inculpaţii au comercializat droguri de risc şi mare risc mai multor consumatori de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Prahova şi Dâmboviţa.

La percheziţiile domiciliare efectuate la data de 8 mai, au fost identificate şi ridicate 13 folii de staniol impregnate cu substanţe pulverulente şi 20 de grame de substanţă pulverulentă susceptibile a conţine cocaină, 69 de comprimate xanax, 4 cântare de precizie, precum şi recipiente şi ustensile pentru consumul de droguri.

De asemenea, la una dintre locaţii, a fost descoperită o seră (cort) de creştere a plantelor de cannabis, precum şi dispozitive de creştere şi îngrijire a acestora (7 lămpi, filtre de aer, ventilatoare etc).

Inculpații au fost prezentaţi Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Ploieşti. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul BCCO Bucureşti.