Dâmbovița: Conectarea la utilități și pârtie de schi, planurile prioritare pentru Padina – Peștera

91

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Alexandru Oprea și vicepreședintele instituției – Alin Manole, alături de Teodor Bâte, arhitectul șef al județului și șefii serviciilor Pregătire și Monitorizare Proiecte cu Finanțare Externă, Urbanism, Amenajarea Teritoriului, Direcția Achiziții Publice, Utilități Publice, Direcția Juridică, Direcția Generală Infrastructură Locală s-au întâlnit pe 15 mai cu administratorii unei firme poloneze, specializată în producția de echipamente necesare construcției de pârtii.

Discuțiile au fost ocazionate de planurile administrației județene în zona montană a Dâmboviței Padina-Peștera, recunoscută în 2018 ca stațiune turistică de interes național.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, prioritatea administrației județene o reprezintă dezvoltarea integrată a zonei montane dâmbovițene, ceea ce presupune inclusiv amenajarea de parcări, drumuri de acces și pârtii de nivel european. Proiectul fiind însă unul de amploare va presupune fazarea, în funcție de posibilitatea financiară, prioritară rămânând însă înființarea pârtiei de schi, dar și conectarea zonei la utilități, apă potabilă și energie electrică.

În același context, cu o zi înainte, conducerea CJD s-a întâlnit și cu specialiști din cadrul Facultății de Business și Turism a Academiei de Studii Economice București, cu care se dorește încheierea unui parteneriat ce va avea ca finalitate punerea la punct a unei strategii de dezvoltare turistică.