Dâmbovița: Zece titluri de ”Școală Europeană”. Felicitări, tuturor! Vezi care sunt acestea

92

La începutul lunii aprilie, la Valiug, în județul Caraș Severin, a avut loc evaluarea portofoliilor depuse de unităţile şcolare din ţară în cadrul Competiţiei Naţionale pentru obţinerea Certificatului „Şcoala Europeană”, ediţia 2019.

Aflată la cea de a XVI-a ediție, această inițiativă a Ministerului Educaţiei se bucură de recunoaștere din partea instituțiilor europene. Competiția se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale. Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.

La această ediţie au participat 135 unităţi şcolare din toate judeţele ţării şi au fost premiate 87.

Din Dâmbovița, zece unități școlare au primit titlul de ”Școală Europeană”: Colegiul Național I.L. Caragiale Moreni, Colegiul Economic Ion Ghica Târgoviște, Liceul de Arte Bălașa Doamna Târgoviște, Școala Gimnazială I.Al. Brătescu Voinești Târgoviște, Școala Gimnazială Nr. 4 Moreni, Colegiul Național Nicolae Titulescu Pucioasa, Școala Gimnazială Mihai Viteazul Pucioasa, Liceul Voievodul Mircea Târgoviște, Colegiul Național C. Cantacuzino Târgoviște, Liceul Teoretic I.C. Vissarion Titu.

Fostul inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, prof. Ion Sorin, a postat următorul mesaj pe contul personal de socializare: ”87 de unități școlare din țară au primit săptămâna aceasta titlul de Școală europeană pentru activitățile complexe în domeniul proiectelor educaționale cu dimensiune europeană din ultimii ani. 10 (zece!!!) dintre acestea sunt din Dâmbovița. Felicitările nu sunt de ajuns. Trebuie inventat un alt cuvânt!”