Târgoviște: La finalul proiectului cu bani europeni, Școala „Matei Basarab” va fi una dintre cele mai moderne din România

27

Lucrări intensive la Școala Gimnazială ”Matei Basarab” din Micro III Târgoviște!

Beneficiară a unui proiect pe fonduri europene – cea mai mare investiție de care a beneficiat vreodată o unitate de învățământ din Târgoviște – unitatea va fi modernizată și, la final, echipată la standarde europene.

Potrivit primarului municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, în cadrul proiectului, unitatea de învățământ va fi reabilitată în întregime, ”va beneficia de o sală de sport, de laboratoare noi și de o sală multifuncțională, de un teren de sport exterior ultramodern, urmând a se bucura și de dotări didactice, gospodărești, de echipament sportiv pentru sala de sport și terenul exterior, de echipament audio-video, de echipament IT și software și de mobilier nou”.

Valoarea contractului de finanțare este de 22.223.977,79 lei, a contractului de execuție de lucrări este de 14.201.414,90 lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind asigurată prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 10, „Îmbunătățirea Infrastructurii Educaționale”.

”La finalizarea lucrărilor, acesta școală va fi una dintre cele mai moderne din România”, dă asigurări edilul de la Târgoviște.