Universitatea Valahia Târgoviște: Furtuna din 25 iunie a smuls o parte din acoperișul căminului nr. 3. Clădirea este asigurată

28

Biroul de comunicare și imagine al Universității Valahia din Târgoviște a anunțat că, în urma furtunii de scurtă durată, dar de intensitate semnificativă, din după amiaza de 25 iunie, o parte din învelitoarea din țiglă metalică a căminului studențesc nr. 3 din Campusul universitar a fost smulsă de rafalele puternice de vânt.

Nu s-au semnalat degradări ale șarpantei din lemn ecarisat, structura de rezistență a acoperișului nu a fost afectată și nici alte elemente de rezistență ale  clădirii. Din fericire, prăbușirea acestei învelitori nu a atras alte pagube materiale (mașini avariate).

Structura de rezistență a clădirii (inclusiv acoperișul) a fost finalizată în anul 2009, iar recepția la terminarea lucrărilor (finisaje și dotări) a fost efectuată în anul 2012. Clădirea este asigurată împotriva dezastrelor naturale, urmând evaluarea pagubelor și derularea procedurilor în vederea stabilirii cuantumului despăgubirilor.

Amintim că în ziua de 25 iunie, pentru aproximativ o oră, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a emis o alertă meteo de ploi și grindină de mari dimensiuni.

(sursa foto: Gazeta Dâmboviței)