Târgovișteanul Angelo Andi Petre, medalie de argint la Olimpiada Internațională de Geografie pentru Europa Centrală, de Sud și Sud – Est

91

După ce una dintre cele cinci medalii de aur obținute de lotul României la Balcaniada de matematică a fost obținută de un târgoviștean, Radu Andrei Lecoiu, vești extraordinare vin și de la disciplina Geografie. Astfel, loturile olimpice de geografie ale țării noastre (juniori și seniori) au cucerit șase medalii de aur (patru la juniori și două la seniori) și două medalii de argint (ambele la seniori) la a V-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie pentru Europa Centrală, de Sud și Sud – Est.

Rezultatele au plasat România pe primul loc în clasamentul pe națiuni.

Medaliile de aur au fost obținute de juniorii Alexia Svenja Papirowski (clasa a VIII-a/Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București) – punctaj maxim, Andrei Fedorenciuc (clasa a VIII-a/Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași), Mario-Ionel Luciu (clasa a IX-a/Colegiul „Mihai Viteazul” din Ineu – jud. Arad), Vlad Patrik Apostol (clasa a IX-a/Colegiul Național „Grigore Moisil” din București) și seniorii Ioana Delia Dumitrescu (clasa a X-a/Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina), respectiv Liviu Cristian Terebes (clasa a XI-a/Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare) – punctaj maxim.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Rebeca Ursu (clasa a X-a/Colegiul Național „Grigore Moisil” din Onești – jud. Bacău) și Angelo Andi Petre (clasa a XII-a/Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște).

Felicitări tuturor!

Loturile României au fost coordonate și însoțite de Mihaela Cornelia Fiscutean (Colegiul Naţional din Iaşi) și Cristina Pârvu (Centrul Național de Evaluare si Examinare).

Concursul a inclus trei probe, toate în limba engleză: o probă teoretică (scrisă), o probă practică (în teren) şi o probă multimedia. La ediția din acest an, desfășurată la Belgrad (23-29 iunie), au participat 78 de elevi din 8 țări.

(sursa foto: Angelo Andi Petre – facebook)