Dâmbovița: În sfârșit, va începe colectarea selectivă a deșeurilor. Care sunt deșeurile reciclabile și cum vor fi strânse

179

Primul pas spre colectarea selectivă a deșeurilor în Dâmbovița, așa cum cer normele europene de la 1 iulie!

Dâmbovița trebuie să se miște rapid, așa că sâmbătă, 6 iulie, în prezența autorităților județene, au fost prezentate mijloacele tehnice care vor fi folosite în noul sistem de colectare și a fost lansat acordul final asupra mijloacelor de informare a opiniei publice cu privire la acest program.

Cetățenii județului vor fi înștiințați în cadrul unei ample campanii că în Dâmbovița, colectarea deșeurilor recilabile se va face bilunar, în sacii ce vor fi împărțiți populației în prealabil. Aceste deșeuri reprezintă așa-numita ”fracție uscată” care cuprinde: hârtie și carton, plastic, recipiente din aluminiu și conserve din metal, ziare, reviste, broșuri, ambalaje carton, articole menaj din metal și aluminiu, sticlă de toate culorile, plastic rigid (gen găleți, lighene etc).

NU intră în categoria reciclabilelor: pungi din plastic, caserole polistiren, umerașe de sârmă, geamuri, oglinzi, ceramică, deșeuri organice – resturi alimentare, deșeuri electronice, vopsea, pesticide, ulei, detergenți, carton laminat, ace, seringi, PVC, încălțăminte, îmbrăcăminte, CD-uri, DVD-uri, spray-uri inflamabile, becuri.

SC SUPERCOM a întocmit un program zonal, etapizat, de colectare diferențiată, prin care se urmărește ca tot județul să fie acoperit într-o perioadă cât mai scurtă.

Rezultatele transpunerii în practică a reglementărilor europene, și anume colectarea deșeurilor municipale și asimilabile pe două fracții – umedă și uscată (reciclabilă), vor reflecta efortul utilizatorilor de a se alinia unui climat propice creșterii gradului de confort al dâmbovițenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.